Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tapasztalatok alapján rendkívül megosztóan hat az alábbi..
  2023-10-20 12:43:40, péntek
 
  A tapasztalatok alapján rendkívül megosztóan hat az alábbi gondolat az emberekre:
,,Ami Téged bennem zavar,
azt gyógyítsd meg magadban."
Tudomásom van róla, hogy jelentős része embereknek ezt a kijelentést a hamis, rózsaszín ködös kategóriához tulajdonítja.
Talán azért, mert merőben mást gondolnak a sorok mögé, mint amit valóban üzenni akar?
Nem azt állítom, hogy az én interpretációm helyes, csupán azt szeretném írásba foglalni, hogy melyik az a lehetséges megközelítés, ahonnan még a fenti idézetet nézni és újraértelmezni lehet.
,,Ami Téged bennem zavar,
azt gyógyítsd meg magadban."
Ezt különféle feldúlt reakciók követik általában. Hasonló példák:
,,Miért én nekem kéne meggyógyulnom, ha ő az, aki átveri és bántja az embertársait?!"
,,Tehát ha ENGEM zavar az, hogy ő egy gonosz és hazug ember, velem van a baj?! Bennem nincs gonoszság és hazugságra való hajlam! Ezeket nem nekem kell gyógyítani! Hülyeség ez a gondolat!"
,,Velem nincsen baj, csak azért, mert megvetem a bűnözőket! Sőt ez így nagyon is helyes. A hiba nem bennem van!"
...
Tudom, hogy sokan azonosulni tudnak ezekkel az érvekkel.
Ilyenkor rögvest eszembe villan a tény, hogy persze, hiszen természetüknél fogva édesek azok az illúziók, amelyek azt próbálják erősíteni bennünk, hogy JOGOSAN mutogatunk a másikra, mert a hiba kizárólag benne van, nem bennünk. Ezt ijesztő mód szeretjük mi emberek!
,,Ő az, aki folyamatosan bántja az embereket és keresztbe akar nekik tenni, és ez engem pedig szörnyen bosszant! Miért is nekem kéne változnom, ha Ő A ROSSZ?!"

Azt hiszem, valahogy így nyilvánul meg az erősen helytelen értelmezése ennek a rövid sornak.
Az idézet NEM azt mondja ki, hogy egy az egyben AZT a tulajdonságot kell magunkban korrigálni, ami a másikban felbosszantott minket! Hanem azt kell magunkban korrigálnunk, vagy legalábbis megvizsgálnunk, hogy: miért is zavar ez engem? Miért nem engedem meg a másiknak , hogy a szabad akaratával éljen és tapasztalja azt, amit úgyis meg kell tapasztalnia? Miért is húzom fel magam, ha ÚGYIS TUDOM, hogy ő ilyen és ennél többre nem képes? Miért bosszankodom ahelyett, hogy búcsút intenék neki? Miért is engedem, hogy az ő saját mérgező tettei az én belső világomban hassanak?
Stb stb, természetesen helyzettől függően. !!!
Evidencia, hogy ami másokban zavar minket, hozzásegít önmagunk mélyebb megértéséhez. Ebben még talán a túlnyomó többség is egyetért.
Ha minket az zavar, hogy a másik hazudozó, értelemszerű, hogy nem (feltétlen) azért, mert mi is hazudozónk vagyunk, hanem mert (...). S innen individuális! Teljesen egyénfüggő!
Talán azért zavar minket, mert abszurd elvárások élnek bennünk az összes emberrel szemben?
Miért BENNEM kelt haragot, ha A MÁSIK az, aki hazudozó?
Nekem nincs ezzel feladatom, megértem, elfogadom, és ha nem tudok az adott kontextusban segíteni, TOVÁBBÁLLOK, de semmiképp nem én törekszem arra, hogy a másik megjavuljon! Nem!
Én nekem kell odáig eljutnom, hogy a másik békétlensége ne borítsa fel az én békémet!!!
S ez se nem passzivitás, se nem közömbösség! Épp ellenkezőleg.
Egy mélyen bölcs és jószívű ember azt tanította egyszer: ,,Mindannyian ismerjük a mondást, hogy a kutyából nem lesz szalonna. Na most, kérdezzük már meg magunktól, hogyan is lehetne haragudni a kutyára, csak azért, mert nem lett belőle szalonna?"
Ha mi valakiről ténylegesen tudjuk, hogy 'ilyen és ilyen', MIÉRT VÁRJUK EL, hogy 'OLYAN' legyen? Hiszen, természeténél fogva, talán nem tud olyan lenni, csak ilyen.
És ha ez bennünk kelt zavart, akkor bizony EZZEL nem a másiknak van dolga, hanem nekünk kell ezzel dolgoznunk.
Nekünk kell eljutnunk oda, hogy : ,,Rendben van. Ez itt az ő útja, ő ilyen, én pedig messzemenően más úton járok, én olyan vagyok. És ha ez a tényállás engem zavar, akkor még nem tanultam meg az elfogadást!"
Namaste
Ui:. Elfogadni nem azt jelenti, hogy egyetértek a másik cselekedeteivel és helyeslem azokat vagy egyszerűen szemet hunyok felettük.
Az elfogadás azt jelenti , hogy felismerem és megértem, hogy a másik éppen még ott tart a lelki fejlődésében, hogy képességeinél fogva ez a legtöbb, amit meg tud tenni. Bármilyen méltatlan is az a mi szemünkben.
Namaste
Szívből köszönöm, hogy ezt megoszthattam!



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Címkék: cselekedeteivel, felbosszantott, megvizsgálnunk, természetüknél, újraértelmezni, interpretációm, tulajdonságot, tapasztalatok, meggyógyulnom, természetesen, megoszthattam, természeténél, képességeinél, bosszankodom, messzemenően, kontextusban, értelemszerű, individuális, tulajdonítja, kategóriához, békétlensége, megértéséhez, tapasztalnia, fejlődésében, embertársait, folyamatosan, ellenkezőleg, korrigálnunk, megközelítés, értelmezése, ténylegesen, passzivitás, kijelentést, továbbállok, megjavuljon, mindannyian, tapasztalatok alapján, alábbi gondolat, sorok mögé, fenti idézetet, hiba kizárólag, erősen helytelen, rövid sornak, tulajdonságot kell, másikban felbosszantott, szabad akaratával, túlnyomó többség, másik hazudozó, összes emberrel, adott kontextusban, másik megjavuljon, másik békétlensége, ÚGYIS TUDOM, Miért BENNEM, MIÉRT VÁRJUK EL,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Egy lelki imádság  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Erdőn  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mi lenne ha  Alázat  Alázat  Fekete-erdő desszert  Ami embereknek lehetetlen, az...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Minden harmadik...  Akarat  Albert Einsteinről  A televizió nem a kultúrát kép...  Kövesd a cowboyt!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png cica  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A televizió nem a kultúrát kép...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Adakozás  Éretlen vers  Próbálj meg ...  Albert Einstein gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mai harmónia kártyám  Png ház  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Makszim Gorkij gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Elköszönt  Png cica  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kövesd a cowboyt!  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy hatékony szolga  Mi lenne ha  Nevem  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Hogy lehet megtartani  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A Megváltó szolgálatában  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy hatékony szolga  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz... 
Bejegyzés Címkék
tapasztalatok alapján, alábbi gondolat, sorok mögé, fenti idézetet, hiba kizárólag, erősen helytelen, rövid sornak, tulajdonságot kell, másikban felbosszantott, szabad akaratával, túlnyomó többség, másik hazudozó, összes emberrel, adott kontextusban, másik megjavuljon, másik békétlensége, mélyen bölcs, tényállás engem, másik cselekedeteivel, másik éppen, lelki fejlődésében, cselekedeteivel, felbosszantott, megvizsgálnunk, természetüknél, újraértelmezni, interpretációm, tulajdonságot, tapasztalatok, meggyógyulnom, természetesen, megoszthattam, természeténél, képességeinél, bosszankodom, messzemenően, kontextusban, értelemszerű, individuális, tulajdonítja, kategóriához, békétlensége, megértéséhez, tapasztalnia, fejlődésében, embertársait, folyamatosan, ellenkezőleg, korrigálnunk, megközelítés, értelmezése, ténylegesen, passzivitás, kijelentést, továbbállok, megjavuljon, mindannyian, tapasztalja, közömbösség, gyógyítani, világomban, korrigálni, mutogatunk, hazugságra, azonosulni, legalábbis, akaratával, hazudozónk, hozzásegít, helyzettől, egyénfüggő, lehetséges, egyetértek, embereknek, egyszerűen, felismerem, megosztóan, szemünkben, dolgoznunk, elfogadást, tudomásom, semmiképp, szeretném, helyeslem, szeretjük, elfogadni, tanította, különféle, erősíteni, kizárólag, általában, gyógyítsd, méltatlan, bármilyen, emberekre, helytelen, nyilvánul, változnom, keresztbe, magunkban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 531 db bejegyzés
Összes: 13021 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2896
  • e Hét: 19471
  • e Hónap: 36854
  • e Év: 154100
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.